Facebook

Egy Janikovszky est margójára

Rozalie 2013.04.30. 23:10

lemezketoldala_resize.jpgÉppen egy hete volt a Katonában egy este, amin Janikovszky Évára emlékeztünk. Természetesen jó volt, az írónő humora a fiára is átragadt, úgyhogy egy vicces hangulatban zárult a nap. Nem részletezném a programot, más emlékeit sajátomként nem adnám el. Viszont hogy méltó módon és stílszerűen emlékezzem a rá én is, íme álljon  itt egy kis részlet az én lemezemből, amelynek szintén két oldala van...

Vigyázat, erős önkritika következik!

A lemez egyik oldala:

Előadja a fiatal lány az ezer éve nem látott barátnőjének, aki már megint azért hívja telefonon, hogy mikor lenne alkalmas összefutniuk.

Őszintén szólva nem tudom mi legyen. Teljesen el vagyok havazva.  Mostanában engem ki akarnak csinálni. Nem elég, hogy járjak be az egyetemre, mert a legtöbb órám gyakorlat, ahol kötelező megjelenni, de még emellett csináljam párhuzamosan a szakmai gyakorlatot is. Hát persze, ezt is csak itt találhatták ki... Arról nem is beszélve, hogy mindezek mellé rengeteget követelnek az órákon is. Most is, képzeld, a következő héten két ZH lesz, meg persze két 10 egy 5 és egy 3 oldalas beadandó. Egy héten belül. Most mondd meg... Meg persze aztán ott van az Énekel az ország is, amin részt veszek, viszont így a hétvégéimnek is annyi. És tudod, nálam az ének meg a tánc alap, úgyhogy a hétköznap esték is telítve vannak. Csoda, hogy aludni tudok még. Bár  persze egyre kevesebb jut arra is. Ja és tudod idén szigorlatunk is lesz - természetesen még május végén, csak hogy arra is szorgalmi időszakban készülhessünk. Hát nem mesés? Sokszor arra sincs időm, hogy tükörbe nézzek, úgyhogy magamat is elég rég láttam már. Szóval hogy mikor találkozhatunk? Hát nem tudom, mondjuk hétfőn éjjel háromkor ráérsz? Van rád 14 percem.

A lemez másik oldala:

Előadja ugyanaz a lány egy másik barátjának, aki arról érdeklődik, mivel telnek mostanában a napjai.

Áh, tudod semmi érdekes, megy minden a szokásos módon. Persze persze továbbra is táncolok és énekelek, az csak természetes. Meg képzeld, gyakorlaton vagyok a Katonában. Igen, élvezem, nagyon jó programokban vehetek így részt. Hogy az egyetem? Hát azzal is minden rendben van. Igen, andragógia szakon vagyok. Igen, még mindig élvezem, olyan terület, amivel tudom, hogy mit fogok kezdeni. Tudom, persze, sokan vannak akik szeretnek panaszkodni, hogy nincs idejük, meg minden rossz az életükben de hát ismersz... én nem ilyen vagyok. Imádom a rohanást. Hisz te is tudod, megőrülnék, ha egy percre le kellene ülnöm. Nem szeretek unatkozni. Már most is azt tervezem, hogy mivel töltsem ki a nyarat, ki nem állhatnám, ha otthon kéne ülnöm végig. Nem is értem hogy bírják azt mások. Most még egy-két könnyed beszámolót mondjuk meg kell írnom a suliba, de az semmiség. Meg pár zh és egy szigorlat, de végülis erre van az egyetem, nemde? És veled mi újság? Ráérsz valamikor? Összefuthatnánk.

Címkék: Katona József Színház Fullajtár Andrea Horváth Lili Janikovszky Éva

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://katonaszerelem.blog.hu/api/trackback/id/tr615250153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ninalicius 2013.06.20. 20:10:22

Akkor hétfőn találkozunk ;)
süti beállítások módosítása